Kutya kinezio tape tanfolyam

A kinezio tape egy közel 50 éve, Kenso Kaze által megalkotott orvostechnikai eszköz, egy hosszában akár 140%-ban nyújtható rugalmas pamut szalag. A kinezio tape egy dinamikus rögzítési mód, egy lágy fasciamobilizáció, ami elősegíti a nyirokáramlást, a gate controll elmélet alapján fájdalmat csillapít, valamint segíti a mozgások fájdalommentes végrehajtását azáltal, hogy a fasciális rétegeket egymástól elemeli. A kinezio tape megfelelő alkalmazásával akut vagy krónikus izom- valamint ízületi bántalmakat tudunk kezelni anélkül, hogy mesterséges anyagokat, vegy- illetve gyógyszereket kellene használnunk. Az alkalmazott tape-elési technikák szerint lehet lazítóstabilizálónyirokelvezetést elősegítő vagy korrekciós a ragasztásunk.

Az alapozó képzésben az első 3 technikával ismerkedhetnek meg a kurzuson részt vevők, a korrekciós technikákat pedig a haladó kurzusban vesszük górcső alá.  Haladó képzésen csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek az alap szintű ismeretanyaggal.

Az alap kurzus során az alábbi témákat érintjük:

 • kinezio tape története és jelene
 • a kinezio tape hatásmechanizmusa
 • röviden a fasciáról
 • színek, formák
 • kimérési technika és eszközismertető
 • ragasztási technikák és azok alkalmazhatósága
 • miben másabb a kutyáknál, mint az embereknél
 • a kutyák tape-elésének specialitásai
 • gyakorlás egymáson
 • kutyák ragasztása

A kurzust lehetőség van ún. blended képzés keretein belül is teljesíteni, ez esetben az elméleti anyag egy online előadáson hangzik el. Az elméleti oktatáson való részvételt követően nyílik lehetőség a gyakorlati napon való személyes részvételre is. Online képzés minimum 4 résztvevő mellett indul, a tanúsítvány kiállítása csak mindkét rész, az elmélet és a gyakorlat teljesítése esetén lehetséges. Blended képzés esetén gyakorlati napot minimum 3 jelentkező esetén tartunk.

Az elméleti képzés teljesítését követően a gyakorlati rész teljesítése 1 éven belül szükséges, ezt követően csak újabb részvételi díj megfizetése szükséges a kurzuson való részvételhez. 

Tantermi kurzus esetén minimum 4 fővel indul el a képzés, ez esetben 2 x 8 óra a kurzus ideje, ezek egymás utáni napokon tartandók. 

Első napon az elméleti anyagot vesszük át, és az alap technikákat, illetve egymáson is gyakoroljuk a ragasztásokat, a második napon pedig kutyákat ragasztunk.  

Az elméleti anyagot jegyzet formájában a résztvevők online megkapják a kurzust követően. A jegyzetet szerzői jog védi, így annak másolása, sokszorosítása, forrásmegjelölés nélkül történő szó szerinti idézése eljárást von maga után. 

A részvételi díjat megkezdett kurzus esetén nem áll módomban visszaadni, a kurzus befejezésére a megszakított képzés első napjától számított 1 évig újabb regisztrációs díj megfizetése nélkül biztosítok lehetőséget..

A részvételi díjakat minden esetben egyösszegben, utalással kell kifizetni a jelentkezés visszaigazolásától számított 5 napon belül. 

A részvételi díj tartalmazza a kurzuson felhasznált eszközök, valamint a jegyzet és a tanúsítvány árát is. 

A kurzusokon való részvételről, annak elvégzéséről hiteles tanúsítványt állítok ki.   

Oktatók:

 • Gnyilenko Márta kutya-fizioterapeuta, ló stresszpont masszőr,  ló- IMMT szakember, humán, valamint kutya- és ló kinezio tape szakember
 • Igrécz Krisztina kutya-fizioterapeuta, ló stresszpont masszőr, ló-IMMT szakember, kutya- és ló kinezio tape terapeuta (meghívott előadóként)

Az aktuális kurzusok Facebook oldalamon eseményként jelennek meg, az esemény leírásánál szepelő jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni. Ezen kívül weboldalam nyitó oldalára is kikerülnek a fontosabb információk és a jelentkezési lap elérhetősége is.

A kurzus elődlegesen kutyákkal foglalkozó szakemberek, különösen állatorvosok, állatorvosi asszisztensek, kutya-fizioterapeuták, kutyakozmetikusok, és terápiás kutyamasszőrök részére lett kialakítva.

A képzést tartó intézmény fenntartja magának a jogot arra, hogy a képzésen való részvételt  előzetesen – a regisztrációs díj megfizetése előtt- megtagadja, vagy a képzés szakmai illetve etikai szabályainak igazolható megsértése esetén a képzés további részéből kizárjon. Ez utóbbi esetben a részvételi díj visszakövetelésének helye nincs.  

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001501

FONTOS INFORMÁCIÓ: kinezio tape kutyákon való alkalmazása témában kurzus vagy oktatás tartásával kapcsolatban egy intézmény sem rendelkezik kizárólagossággal. Azonban szeretném jelezni, hogy ez a képzés nem azonos a DogTaping® képzéssel. 

Bár ma már az interneten elterjedt videók alapján sokan használnak kinezio tape-et kutyákon, fontos tudni, hogy a nem megfelelően felrakott kinezio tape esetenként többet árt, mint használ.  

Forrás: vetkintape.com
Forrás: www.5mp.eu