Kutyamasszázs tanfolyam

A masszázs sorrendben egymást követő, konkrét, ismétlődő mozdulatok alkalmazása a test felületén. Elmondható róla, hogy akkor is az egész testre hat, ha csak egy adott helyen végezzük a mozdulatokat. A masszázs közérzet javító, értágító, emeli a pulzusszámot, a vérnyomást, javítja a szívműködést, emeli a légzésszámot, így javítva a teljes test anyagcsere folyamatait, a kiválasztást, és stimulálja az idegműködést is. A kutyák masszírozásánál a legtöbbször a svéd masszázs fogásait alkalmazzuk.

A kurzus célja, hogy a gazdik megtanulják a helyes fogásokat jól, az adott célnak megfelelően (lazítás, tonizálás, sportoláskor bemelegítés stb) használni.

Az oktatáson való részvétel nem ad jogosultságot arra, hogy a résztvevő később más személy kutyáján gyógyító masszázst végezzen, mivel azt kizárólag végzett fizioterapeuta alkalmazhat csak. A kurzus a saját kutya otthoni, de szakszerű masszázskezelését hivatott megismertetni.

A tematikusan felépített elméleti anyagban a résztvevők megismerkedhetnek:

  • alapvető kisállat anatómia
  • leggyakrabban előforduló ortopédiai és neurológiai betegségek tünetei
  • masszázs elmélet, indikációk, kontraindikációk

Bővebb tudást a kutyák masszírozásáról és rehabilitációs kezeléséről a kutya-fizioterapeuta képzés adhat.

A kurzust lehetőség van ún. blended képzés keretein belül is teljesíteni, ez esetben az elméleti anyag egy online előadáson hangzik el. Az elméleti oktatáson való részvételt követően nyílik lehetőség a gyakorlati napon való személyes részvételre is.

Online képzés minimum 5 résztvevő mellett indul, a tanúsítvány kiállítása csak mindkét rész teljesítése esetén lehetséges.

Személyes megjelenéssel 8 fővel indul el a képzés, ez esetben 2*8 óra a kurzus ideje, ezek egymás utáni napokon tartandók.

Az elméleti képzés teljesítését követően a gyakorlati rész teljesítése 1 éven belül szükséges.

Az elméleti anyagot jegyzet formájában a résztvevők online megkapják a kurzust követően. A jegyzetet szerzői jog védi, így annak másolása, sokszorosítása, forrásmegjelölés nélkül történő szó szerinti idézése eljárást von maga után.

A részvételi díjat megkezdett kurzus esetén nem áll módomban visszaadni.

A részvételi díjakat minden esetben egyösszegben, utalással kell kifizetni a jelentkezés visszaigazolásától számított 5 napon belül.

A kurzusokon való részvételről, annak elvégzéséről hiteles tanúsítványt állítok ki.

A kutyás masszázst oktatók:

  • Gnyilenko Márta kutya-fizioterapeuta, ló stresszpont masszőr, humán, valamint kutya- és ló kinezio tape szakember